top of page

MATERIAAL

Op deze pagina vindt je een overzicht van alle materialen die je nodig hebt om Roundnet te spelen. Ook zijn er nog wat extra spullen die eventueel interessant zijn.

Schermafbeelding 2023-05-19 205817_edited.jpg

HET NET

Een roundnet set is gemaakt van een plastic ring met 5 poten waar een net over gespannen wordt. (Let op dit net hoort niet van elastiek te zijn).

De diameter van een set is 91,44 cm (36 inch). 

Er zijn meerdere merken die roundnet sets/netten produceren. Wij spelen als Roundnet Nederland op dit moment het meest op de netten van 'Spikeball', maar ook 'Premier Spike' levert zeer goede netten. Wil je er een kopen, kijk dan eens hier.  

Schermafbeelding 2023-05-19 205703.png

DE BAL

De bal waar je roundnet mee speelt is 8,9 cm (3,5 inch) in diameter, gemaakt van rubber en gevuld met lucht. Je kunt dit balletje oppompen. Let op: pomp het balletje niet te hard op. Je moet er nog gemakkelijk in kunnen knijpen.  Als je een net komt, dan zit daar altijd een set ballen bij.
 

0008228_krijtspray-750ml-wit_625.jpeg

KRIJTSPRAY

Als je wat vaker hebt gespeeld, dan wil je waarschijnlijk ook gaan spelen met de No Hit Zone en de servicelijn. Hiervoor maken we op gras gebruik van krijtspray.

SPRAYLINE

Als je wat vaker hebt gespeeld, dan wil je waarschijnlijk ook gaan spelen met de No Hit Zone en de servicelijn. Om deze lijnen goed uit te kunnen zetten, gebruiken we een sprayline. Daarmee kun je zowel met krijtspray(outdoor) als tape(indoor) de lijnen op de juiste lengte uitzetten. Je kunt ze hier kopen. 

bottom of page