top of page

EK ROUNDNET 2023

Dit jaar vindt het Europees Kampioenschap Roundnet plaats in Padova, Italië op 10 September. Op deze pagina vind je alle informatie over de weg van Roundnet Nederland naar het EK.

tournament_5e4udTmTWuj762Sv9kvT_photo.png

DE SELECTIE PROCEDURE

In 2023 wordt voor het eerst een nationale ranking bijgehouden door Roundnet Nederland. Punten kunnen worden behaald op basis van de prestaties op het NK en de drie Grandslams. Deze ranking is op basis van individuele prestaties. Meer informatie over de ranking vindt je hier


Roundnet Nederland heeft besloten dat de 4 mannen en 4 vrouwen die vanuit de Open Power Ranking en de Women Power Ranking de hoogst geplaatste positie hebben en tevens daadwerkelijk willen deelnemen aan het EK direct een plek mogen claimen voor het Nationale team dat afreist naar het EK 2023. Dit betekent in de praktijk dat in een situatie dat de 1e geplaatste speler niet wil of kan deelnemen aan het EK zijn plek automatisch doorschuift naar de nummer 5 in de ranking.

De overige 2 plekken voor de mannen en de overige 2 plekken voor de vrouwen worden toegewezen door een technische commissie. Voor meer informatie over de technische commissie kun je dit document raadplegen. 

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN VOOR HET NEDERLANDS TEAM EK 2023?

De roundnet spelers die voor het nederlands team willen uitkomen dienen te voldoen aan één van de volgende criteria. De criteria zijn voor dit jaar gelijk aan de toelatingscriteria voor de nationale ranking en zijn tevens gelijk aan de toelatingseisen voor het afgelopen WK 2022.

  • Je hebt de Nederlandse Nationaliteit

  • Je bent een vaste bewoner van Nederland

  • Je woont permanent in Nederland sinds het begin van dit kalenderjaar (januari 2023)

WIE ZITTEN ER IN DE TECHNISCHE COMMISSIE?

Deze commissie wordt nu gevormd, wij zullen de namen hier na 25 juni publiceren.

bottom of page